La responsable de donar resposta a aquests dubtes és María Castán, experta científica de Wella Professionals.
Hi ha moltes creences populars quant a la cura i tracte del cabell mullat. La realitat, és que quan el pèl està mullat és més sensible i, en conseqüència, hem de tenir més cura. Des del punt de vista científic, això passa perquè el pèl és higroscòpic, que vol dir que absorbeix la humitat o l'aigua de l'ambient. Això porta a que l'aigua s'introdueixi en la cutícula i augmenti una mica de diàmetre. En conseqüència, les proteïnes i components del cabell estan més "solts", no tan compactes com solen estar amb el cabell sec, i per això el pèl és molt més sensible a qualsevol força o manipulació que li fem.
Per això, hi ha molta gent que no recomana pentinar el cabell quan està mullat. Maria Castán diu que ella no arribaria tan lluny. Crec que està bé desembolicar el cabell mullat amb cura i amb una pinta de pues amples, fent la menor força possible, encara que sí és cert que no és recomanable raspallar amb una pinta fina o raspallar sense control. El pèl es trenca i sembla que se'ns cau, encara que, en la majoria dels casos, no és cert, el que passa és que ens trenquem el cabell perquè exercim massa força durant la raspallada.
L'altre dubte que sorgeix és si podem fer-nos un monyo o no quan el cabell està mullat. La resposta seria la mateixa: sí, sempre que el monyo sigui solt, sense empresonar el cabell i amb gomes de cabell que siguin suaus i no "tallin" el cabell.
Finalment hi ha gent que creu que en el pèl o al cuir cabellut mullat fins i tot es poden generar fongs. Els fongs o infeccions capil•lars requereixen d'una infecció prèvia per agents contaminants, ja siguin animals, eines de perruqueria infectades (pintes, pinces, etc .) O altres éssers humans , però en cap cas es generen perquè el cabell estigui mullat.
Font: ACPG / Bellesa Activa
