Fem pa de Sant Jordi?

Tots els articles publicats al bloc de GuiaNupcial i tots els vostres comentaris.

Fem pa de Sant Jordi?

EntradaAutor: Gisela010 » dl. abr. 22, 2013 11:11 am

El pa de Sant Jordi és un pa de festes molt típic a Barcelona. Té forma de pa de pagès i la particularitat d'estar enriquit, a bandes alternades, amb formatge (que sol ser formatge de Maó) i amb sobrassada, de manera que en tallar les llesques, aquestes queden amb el dibuix de les quatres barres catalanes. Alguns dies tradicionals en que es menja i se sol trobar a totes les fleques són el dia de Sant Jordi, la Diada de Catalunya i la La Mercè.

Va ser inventat pel forner barceloní Eduard Crespo i difós pel Gremi de Flequers de Barcelona a la dècada de 1980.


Si us animeu a fer-lo, aquí teniu la recepta:

Per a la massa de formatge:

- 1.000 g de farina de mitja força
- 400 g de parmesà ratllat
- 12 g de sal
- 600 g d'aigua
- 50 g de llevat
- 10 g de massa mare

Per a la massa de sobrassada:
- 1.000 g de farina de mitja força
- 15 g de sal
- 480 g d'aigua
- 50 g de llevat
- 10 g de massa mare
- 400 g de sobrassada

Per a la massa de nous:
- 1.000 g de farina de força
- 15 g de sal
- 550 g d'aigua
- 50 g de llevat
- 10 g de massa mare
- 40 g de mantega
- 300 g de nous picades

Preparació:
1- Peseu tots els ingredients.
2- Amasseu per separat les tres masses. Deixeu reposar uns 25 minuts amb un drap tapat al damunt.
3- Estireu les masses al gruix adecuat i talleu 5 tires grogues i 4 tires vermelles.
4- Estireu la massa de nous ben fina i al mig poseu-hi les tires formant la senyera.
5- Emboliqueu amb la massa de nous.
6- Deixeu fermentar de nou que dobli el volum i poseu a coure a 200-220 ºC.

Font: Cuina.cat

Trobareu la recepta i el vídeo demostratiu aquí: http://www.cuina.cat/ca/receptes/pa-de- ... i-1117.php

Imatge
Gisela010
:: núvia mil·lenària
:: núvia mil·lenària
 
Entrades: 1282
Membre des de: dc. oct. 13, 2010 11:10 am

Torna a: El Bloc de GuiaNupcial

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 41 visitants