Va ser inventat pel forner barceloní Eduard Crespo i difós pel Gremi de Flequers de Barcelona a la dècada de 1980.
Si us animeu a fer-lo, aquí teniu la recepta:
Per a la massa de formatge:
- 1.000 g de farina de mitja força
- 400 g de parmesà ratllat
- 12 g de sal
- 600 g d'aigua
- 50 g de llevat
- 10 g de massa mare
Per a la massa de sobrassada:
- 1.000 g de farina de mitja força
- 15 g de sal
- 480 g d'aigua
- 50 g de llevat
- 10 g de massa mare
- 400 g de sobrassada
Per a la massa de nous:
- 1.000 g de farina de força
- 15 g de sal
- 550 g d'aigua
- 50 g de llevat
- 10 g de massa mare
- 40 g de mantega
- 300 g de nous picades
Preparació:
1- Peseu tots els ingredients.
2- Amasseu per separat les tres masses. Deixeu reposar uns 25 minuts amb un drap tapat al damunt.
3- Estireu les masses al gruix adecuat i talleu 5 tires grogues i 4 tires vermelles.
4- Estireu la massa de nous ben fina i al mig poseu-hi les tires formant la senyera.
5- Emboliqueu amb la massa de nous.
6- Deixeu fermentar de nou que dobli el volum i poseu a coure a 200-220 ºC.
Font: Cuina.cat
Trobareu la recepta i el vídeo demostratiu aquí: http://www.cuina.cat/ca/receptes/pa-de- ... i-1117.php
