::: L’enciam, un bon aliat en dietes d'aprimament

Alguns autors situen l’origen d’aquesta verdura a les regions temperades de l’Europa Oriental. Forma part de la nostra cuina des de fa temps. Ja era conegut per les antigues civilitzacions romanes i gregues però sembla que van ser els egipcis els primers que la van cultivar.
L’enciam és un dels components bàsics de l’amanida tradicional. Té un alt contingut en aigua, en una proporció de 95,5 grams per cada 100 grams i 13 calories, a més d’un baix contingut en greixos i en hidrats de carboni, la qual cosa li fa ser un aliment indicat en dietes d’aprimament.
A la vegada, la seva riquesa en minerals, especialment de potassi, li confereix un important paper en el manteniment d’un nivell adequat de líquids en el cos. A més, pel contingut en calci i en fòsfor, l’enciam és un aliment que ajuda al bon estat dels ossos.
Dintre de la composició de l’enciam, aquest vegetal també presenta oligoelements i vitamines que accentuen el seu poder antioxidant.
Pel seu elevat contingut en aigua, l’enciam és un aliment diürètic i millora la circulació.
Experts també apunten l’efecte tranquil·litzador de l’enciam i aconsellen el seu consum a la nit per descansar millor.
font: ACPG / Tot Granollers

L’enciam és un dels components bàsics de l’amanida tradicional. Té un alt contingut en aigua, en una proporció de 95,5 grams per cada 100 grams i 13 calories, a més d’un baix contingut en greixos i en hidrats de carboni, la qual cosa li fa ser un aliment indicat en dietes d’aprimament.
A la vegada, la seva riquesa en minerals, especialment de potassi, li confereix un important paper en el manteniment d’un nivell adequat de líquids en el cos. A més, pel contingut en calci i en fòsfor, l’enciam és un aliment que ajuda al bon estat dels ossos.
Dintre de la composició de l’enciam, aquest vegetal també presenta oligoelements i vitamines que accentuen el seu poder antioxidant.
Pel seu elevat contingut en aigua, l’enciam és un aliment diürètic i millora la circulació.
Experts també apunten l’efecte tranquil·litzador de l’enciam i aconsellen el seu consum a la nit per descansar millor.
font: ACPG / Tot Granollers
