::: L’enciam, un bon aliat en dietes d'aprimament

Tots els articles publicats al bloc de GuiaNupcial i tots els vostres comentaris.

::: L’enciam, un bon aliat en dietes d'aprimament

EntradaAutor: Gisela010 » dc. gen. 09, 2013 11:20 am

Alguns autors situen l’origen d’aquesta verdura a les regions temperades de l’Europa Oriental. Forma part de la nostra cuina des de fa temps. Ja era conegut per les antigues civilitzacions romanes i gregues però sembla que van ser els egipcis els primers que la van cultivar.

L’enciam és un dels components bàsics de l’amanida tradicional
. Té un alt contingut en aigua, en una proporció de 95,5 grams per cada 100 grams i 13 calories, a més d’un baix contingut en greixos i en hidrats de carboni, la qual cosa li fa ser un aliment indicat en dietes d’aprimament.

A la vegada, la seva riquesa en minerals, especialment de potassi, li confereix un important paper en el manteniment d’un nivell adequat de líquids en el cos. A més, pel contingut en calci i en fòsfor, l’enciam és un aliment que ajuda al bon estat dels ossos.

Dintre de la composició de l’enciam, aquest vegetal també presenta oligoelements i vitamines que accentuen el seu poder antioxidant.

Pel seu elevat contingut en aigua, l’enciam és un aliment diürètic i millora la circulació.

Experts també apunten l’efecte tranquil·litzador de l’enciam i aconsellen el seu consum a la nit per descansar millor.


font: ACPG / Tot Granollers

Imatge
Gisela010
:: núvia mil·lenària
:: núvia mil·lenària
 
Entrades: 1282
Membre des de: dc. oct. 13, 2010 11:10 am

Torna a: El Bloc de GuiaNupcial

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 3 visitants