L’enciam és un dels components bàsics de l’amanida tradicional. Té un alt contingut en aigua, en una proporció de 95,5 grams per cada 100 grams i 13 calories, a més d’un baix contingut en greixos i en hidrats de carboni, la qual cosa li fa ser un aliment indicat en dietes d’aprimament.
A la vegada, la seva riquesa en minerals, especialment de potassi, li confereix un important paper en el manteniment d’un nivell adequat de líquids en el cos. A més, pel contingut en calci i en fòsfor, l’enciam és un aliment que ajuda al bon estat dels ossos.
Dintre de la composició de l’enciam, aquest vegetal també presenta oligoelements i vitamines que accentuen el seu poder antioxidant.
Pel seu elevat contingut en aigua, l’enciam és un aliment diürètic i millora la circulació.
Experts també apunten l’efecte tranquil·litzador de l’enciam i aconsellen el seu consum a la nit per descansar millor.
font: ACPG / Tot Granollers
