Pàgina 1 de 1

El llenguatge secret dels coberts

EntradaPublicat: dc. des. 31, 2008 12:20 pm
Autor: anny
Qualsevol coberteria, independentment del seu disseny, hauria de constar de; culleres, forquilles, ganivets i cullera de postres, així com alguna cullera o utensili per a servir els aliments.

A més, existeixen diferents tipus de coberts en funció de perquè s’ha de fer servir: coberts per a peix, cullera de postres i de cafè, etc.
El ganivet es posa a la dreta del plat, amb el tall cap endins. La cullera es posa a la dreta del ganivet amb la concavitat cap amunt. I la forquilla es posa a l’esquerra del plat, amb les puntes cap amunt. La utilització es molt senzilla, es comencen a utilitzar els coberts més allunyats del plat (de fora cap endins). Els coberts de postres es posen en la part superior del plat i en altres ocasions només es posa en el moment de servir els postres. Els coberts es posen a 3 o 4 centímetres de distància a cada cantó del plat. Procureu no utilitzar els mateixos coberts durant tot el menjar, canvieu-los sempre que sigui possible per a cada plat.

Existeix una forma d’expressar diferents sensacions i emocions a partir de com deixes els coberts. Imagina’t que el plat és un rellotge i les agulles del rellotge són la forquilla i el ganivet.

La forquilla a les 12 (amb la punta cap a les 9) i el ganivet a les 12 (amb la punta cap a les 3). Vol dir que estàs fent una pausa.

La forquilla a les 12 i el ganivet a les 9. Vol dir que estàs esperant el següent plat.

La forquilla i el ganivet a les 3 (amb la punta a les 9). Vol dir que el plat és excel·lent.

La forquilla i el ganivet a les 12 (amb la punta a les 6). Vol dir que has acabat

La forquilla i el ganivet fent una creu. Vol dir que no t’ha agradat el plat.

Re: El llenguatge secret dels coberts

EntradaPublicat: dl. gen. 18, 2010 11:44 pm
Autor: ecdl
hola