Afrodita és la deessa de l’amor, la luxúria, la bellesa. En referència a ella molts aliments són considerats com a afrodisíacs, ja que contenen unes substàncies que fan incrementar el desig sexual o bé perquè tenen una forma que poden recordar els òrgans genitals.
Tot i que l’eficàcia d’aquests aliments no està comprovada científicament, hi ha una gran tradició que prové de cultures i civilitzacions passades on ja es cercaven els aliments “màgics” amb la finalitat de seduir a la persona estimada.
Us presentem un llistat d’alguns aliments considerats com a afrodisíacs. Tot i així , una bona companyia fa molt més que qualsevol aliment d’aquest tipus.
Albercoc: els mexicans creuen que és un bon estimulant.
Avellana: en molts pobles és típic oferir-lo en el banquet de noces i fins i tot posar-los al costat del llit dels nuvis... per alguna cosa serà.
Canyella: sobre les propietats d’aquest condiment se n’ha parlat molt durant molts anys... sembla ser que afegida als licors suaus el seu efecte està assegurat d’una forma immediata.
Clau: Una espècie amb una olor i sabor fort, però que, utilitzada sàviament, inclús en begudes, ens pot donar molt bons resultats.
Dàtils: és una fruita sagrada pels moros. Té un efecte molt segur.
Gelea reial: és un estimulant general i per que no, també sexual.
Ginseng: té fama de ser un eficaç potenciador sexual.
Les infusions d’anís i menta també es poden fer servir com a afrodisíac.
Llet i mel: segons el conegut tractat hindú amorós Kama Sutra el reconeix com un dels vigoritzadors de l’energia sexual.
Maduixa i gerd: Es creu que contribueixen a relaxar els òrgans genitals femenins. En la literatura eròtica es descriu com als “mugrons de fruita”.
Nous: Els xinesos les inclouen en la majoria de postres nupcials, per alguna cosa serà.
Ostres: Des de l’època romana s’ha considerat un potent afrodisíac, així com el marisc en general. Algunes hipòtesi se centren en la seva semblança amb els òrgans genitals femenins.
Ous: ajuden a recuperar energies. Els ous de guatlla són els més coneguts com a afrodisíacs.
Pebre: és un afrodisíac ràpid que es pot afegir al suc de tomàquet o a la beguda que vulguis (sempre que el teu estomac ho permeti).
Pinya: és utilitzada en els tractament homeopàtics per tractar la impotència.
Pipes de carbassa: els metges les recomanen als homes, per alguna cosa serà.
Plàtan: la seva forma fàl·lica és la responsable de part de la seva fama com a afrodisíac. És molt ric en potassi i vitamina B, necessaris per a la producció hormonal sexual.
Poma: és considerada el primer fruit afrodisíac, ja que va ajudar a Eva en les seves maniobres amoroses.
Préssec: Està associat al desig carnal i als instints.
Safrà: Era molt utilitzada pels grecs, els fenicis i els àrabs.
Sàlvia: aquesta planta no podia faltar a l’antiga Grècia, és deia que donava la vida eterna i a més tenia altres poders...
Trufa: els grecs i els romans la consideraven afrodisíaca. Sembla que estimula i sensibilitza la pell quan es toca.
Vainilla: es creu que el seu sabor i aroma incrementen la passió.
Vi: Relaxa i ajuda a estimular els sentits. Beure vi pot convertir-se en tota una experiència eròtica: el color del líquid, el moviment del vas, el sabor i el tacte en els llavis...
Vitamines C i E: Diuen que la vitamina E té una força directa ja que actua sobre els òrgans reproductors i la C actua sobre les glàndules endocrines en general.
Xocolata: tot i que no es considera estrictament com un afrodisíac, es diu que al menjar-la s’alliberen les mateixes substàncies que l’eufòria de l’enamorament. Pels asteques és l’aliment dels déus.